Lækker jordbæromelet med karamel og vanilje. En anderledes
dessert, som smager himmelsk i når du kan få jordbær. Du finder opskriften her.
4 Personer
# Ingredienser
12 æg
2 dl mælk
salt og peber
smør til stegning
flormelis
Fyld:
50 g rørsukker
1 stang vanilje
200 g jordbær
* Tilberedning
Smelt rørsukkeret på panden med marven af vaniljestangen.
Skær jordbærrene i kvarte, og steg dem i sukkeret, når det
er blevet til lys karamel.
Hæld jordbær og karamel på et fad, og lad det køle af.
Bland æg og mælk.
Krydr med salt og peber.
Hæld æggemassen på
en varm pande med smør, og lad den stivne let.
Saml æggemassen ved
at løfte pandens håndtag en smule.
Tag jordbærrene op af karamelsaucen, læg dem i midten af
omeletterne og fold dem på midten.
Ved servering hældes karamelsaucen omkring omeletterne, og
disse
drysses med et jævnt lag flormelis og karamelliseres med en
blæselampe.
Har du ikke en blæselampe, kan det gøres i ovnen under grill,
men
så skal det gøres før de anrettes.
Pynt eventuelt med vaniljestangen.
Husk at stege omeletterne i et par min med et låg på.
Se alle de bedste opskrifter med Omelet
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.