Nyd den skønne smag af hjemmelavet jordbærmarmelade /
jordbærsaft. Det er nemmere end du tror. Find opskriften ved at klikke her.
Til 4 personer
# Ingredienser
1 kg jordbær
1.5 dl citronsaft
1 kg sukker
2 stænger vanilje
*
Gør jordbær i stand og skær dem i kvarte.
Vægten, angivet i denne opskrift skal være nettovægten,
altså når jordbærrene er gjort i stand.
Kom jordbær og citronsaft i en stor gryde og kog op.
Lad bærrene simre i 10 minutter, rør i dem undervejs.
Del vaniljestængerne på langs og på tværs, skrab
vaniljekornene ud og kom både korn og tomme stænger ned til bærrene.
Kom sukkeret ved og lad bærrene simre, mens du rører, til
sukkeret er opløst.
Lad nu bærrene simre endnu 10 minutter.
Brug undervejs en stor metalske, til at fjerne skum fra
overfladen.
Anbring nu en sigte over en stor skål, og i sigten et
sylteklæde, som kan være ostelærred, eller en stofble.
Hæld bærrene ned i sigten og si saft fra.
Fyld bær og saft på rene glas og flasker.
Ovnsteriliserede glas: sæt rene sylteglas og tætsluttende
låg på et klæde i ovnen ved 100 °C i 15 minutter.
Se dejlige opskrifter på syltning og saft HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter