Schmarrn anvendes i Sydtyskland og Østrig om pandekagekagedej, der under tilberedningen rives fra hinanden i mindre stykker.
Tilberedningstid: 30 min. Til 1 person: kan udvides til
flere.
# Ingredienser
4 tørrede æbleringe
4 tørrede abrikoser
2 tørrede dadler
2 svesker
¾ dl hvidvin
¾ dl vand
½ stang kanel
1 tsk vaniljesukker
saften af ½ citron
¾ dl appelsinsaft
Til dejen:
75 g hvedemel
¾ dl mælk
1 æg
1 spsk olie
1/z spsk sukker
1 knsp salt
1 tsk vaniljesukker
Yderligere:
1 spsk smør
1 spsk sukker
3 spsk mandelflager
1 spsk pistacier
1 spsk pinjekerner
* Tilberedning
Kom æbleringe. abrikoser, dadler, svesker, hvidvin og vand i
en gryde.
Kom kanelstang, vaniljesukker, citronsaft og appelsinsaft
ved og
lad grydens indhold simre ved jævn varme i 10-15 min.
Rør imens mel, mælk, æg, olie, sukker, salt og vaniljesukker
til en glat dej.
Hæld dejen i en stor smurt pande - der tåler at komme i
ovnen - og
bag den i en 180 °C varm ovn i 10-15 min.
Smelt imens smørret på en pande, kom sukkeret på og lad det
karamellisere.
Kom mandler, pistacier og pinjekerner i og vend dem i det
karamelliserede sukker.
Bland de karamelliserede nødder med frugtkompotten og server
den til.
Info: Schmarrn er et tysk-østrigsk dialektisk ord, der
vanskeligt lader sig oversætte. Ordet stammer sandsynligvis fra det tyske ord
Schmer, der referer til fedt omkring maven.
Se de bedste opskrifter med Mad til 1
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad på 30 min eller
Børnekokke.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.