Laks kan serveres
ved mange lejligheder. Denne friske ret passer fint til både frokost og som
forret til en middag. Her er den lette opskrift på en nem forret
Forberedelse 15 min.
4 portioner
# Ingredienser
100 g ferskrøget
laks
1 moden avocado
1 fast og moden
tomat
1 pære
2 stilke bladselleri
1 spsk hakket
persille
reven skal af 1
citron
saften af 2 citroner
1 spsk olie
¼ tsk peber
evt. ½-1 tsk salt
TIL SERVERING:
4 skiver rugbrød
eller landbrød
dild
citronbåde
friskkværnet peber
* Tilberedning
1. Del avocadoen og
fjern stenen.
Grav forsigtigt frugtkødet ud med en ske.
Skyl og tern
tomaten.
Skræl pæren og skær den i tern.
Skyl selleristilkene og skær dem i tynde skiver.
Skær avocadokødet i
ca. 2x2 cm store tern.
2. Bland avocado,
tomat, pære og selleri i en stor skål.
Tilsæt hakket
persille, citronskal, citronsaft, olie, peber og evt. lidt salt.
Bland godt, men forsigtigt uden at mose avocadoen.
3. Læg tynde skiver
af laksen på en tallerken.
Læg lidt avocado-salsa
ved siden af laksen.
Dekorer med dild og
citronbåde.
Drys evt. med
friskkværnet peber.
Server med saftigt
rugbrød eller skivet landbrød til.
FRYSNING
Fersk laks kan holde
sig i fryseren i op til 1 måned.
Optøet laks må ikke
fryses igen.
Tips:
Storkornet kaviar
passer meget fint til laks.
Stenbiderrogn kan
købes rød-, orange-, eller sortfarvet.
Ægte kaviar har en
grå eller gråsort farve.
Pumpernickel er et
mørkt rugbrød.
Det er meget tyndere
skivet end almindeligt rugbrød
og det har en kraftigere og noget syrlig smag.
Pr. portion: Energi:
Kcal 222 = kj 929
Kulhydrat 20 g
Protein 8 g Fedt 12 g (49%) Fibre 5 g
• Røget laks er B
proteinrigt. • Avocado er en god C vitamin kilde.
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.