Tilbehør. Arbejdstid: 20-25 min. Middelsvær at lave. Lav pris.
# Ingredienser
til Lemoncurd
2 usprøjtede citroner
2 æg
210 g sukker (ca 2½ dl)
75 g smør
*
Sådan laves Lemoncurd
1. Vask citronerne og riv skallen fint.
Pres saften ud.
2. Pisk æggene sammen i en skål over varmt vandbad og tilsæt
citronskal og -saft og sukker.
Skær smørret i mindre stykker og pisk også det i.
3. Pisk, til blandingen er tyk og cremet.
Det varer 10-15 min.
4. Tag citronsmørret fra varmen, hæld det i et rent glas og
lad det blive koldt.
Tips: Smør lemoncurd på tynde skiver ristet
franskbrød.
Lemoncurd kan også bruges som fyld i kager, fx i en bagt
tærtebund.
Lime kan erstatte citron, og du kan også lave orangecurd med
appelsin.
Holdbarhed i køleskab: ca 8 dage.
Se alle de bedste opskrifter med Creme
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------