Dessert Tilbehør. Arbejdstid: 15 min. Trækketid: mindst 6 timer. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Litchie-kompot
250-300 g friske litchiefrugter (evt. 1 dåse)
2 dl vand, heraf delvis lage fra evt. dåse
125 g sukker (1,5 dl)
2 usprøjtede citroner
*
Sådan laves Litchie-kompot
1. Friske litchiefrugter skal befries for den tynde, lidt
faste skal, der omgiver dem.
Det er nemt med en lille, spids kniv.
2. Kog vandet (+ evt lage) op med sukkeret og saften af de 2
citroner og lidt af citronskallen.
3. Kog friske litchiefrugter for meget svag varme i 4-5 min.
og lad dem svale i lagen.
Dåsefrugt skal netop koge igennem, før den svaler i lagen.
4. Stil kompotten koldt, og lad den stå mindst 6 timer et
svalt sted, gerne til næste dag.
Tips:
Server litchie-kompotten som tilbehør til desserter, både
is, fromage, kager m.m.
Eller øg portionen til det dobbelte og server kompotten som
dessert i portionsglas.
Se alle de bedste opskrifter med Litchie
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------