Du får med denne opskrift en æblekage - en såkaldt "Omvendt
æblekage", en skøn smag af æble.
Æblekagen er perfekt til eftermiddagskaffen eller som en god
dessert.
Til 6 personer.
Tilberedningstid: 1 time
# Ingredienser
4-5 æbler
1 citron
2 spsk melis
50 g smør
Dej:
160 g (2 dl) melis
150 g smør
2 æg
175 g (3 dl)
hvedemel
1 tsk bagepulver
flormelis
* Fremgangsmåde
1. Beklæd en
springform med alufolie. (Ellers løber fyldet ud).
Tænd for ovnen (190
°C).
2. Skræl æblerne og
stik kernehuset ud.
Skær dem i tykke
skiver, 2-3 af hvert æble.
Riv citronskallen
fint.
Damp æblestykkerne i
citronsaft og 1 dl vand i 2-3 min.
3. Rør 50 g smør og
3 spsk melis sammen.
Smør det ud i bunden
af formen.
Læg de afdryppede
æbleskiver tæt ved siden af hinanden i formen.
4. Rør dejen sammen
af sukker og smør, tilsæt reven citronskal og æg.
Sigt mel og
bagepulver i og rør det sammen.
Hæld dejen over
frugten.
Bag kagen midt i den
varme ovn i ca 45 min.
Prøv med en
tandstikker eller kagenål, om kagen er gennembagt.
5. Lad kagen køle
lidt i formen, inden den vendes ud på en bagerist.
Drys den med
flormelis.
Serveres lun eller
kold med flødeskum til.
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER