Lad dig endelig ikke
forskrække af den store mængde hvidløg i denne ret! Ti hele fed er faktisk lige
passende til denne sprøde ovnstegte kylling.
Tid: 1¼ time, heraf
1 time i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 6 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
1 frisk eller
frossen kylling (1,3 kg)
1 løg
1 æble
10 fed hvidløg
25 g smør eller
margarine
1 tsk basilikum
1 tsk estragon
½ tsk salt
* Fremgangsmåde
1. Tør kyllingen
indvendigt.
2. Pil løget og skær
det i skiver.
Skyl æblet og skær
det i tern.
Pil hvidløgene og
hak dem fint.
3. Bland løg og æble
med halvdelen af hvidløgene.
Fyld kyllingen med
blandingen.
4. Luk kyllingen med
et par tandstikkere, læg den i et ovnfast fad.
5. Smelt
fedtstoffet.
Bland det med resten
af hvidløgene og krydderurterne.
Pensl det over
kyllingen.
6. Steg kyllingen i
en 200 °C varm ovn i 1 time.
Kontroller at den er
helt gennemstegt.
Kødsaften skal være
helt klar og ikke rosa.
Dryp kyllingen et
par gange under stegningen.
7. Server kyllingen
nystegt med en fyldig salat af kogte hvide bønner,
cherrytomater,
strimlet agurk, finthakket rødløg og en vinaigrettesauce.
Tips: Retten kan også laves med en parteret
kylling.
Fordel da
æble/løgfyldet over stykkerne og dryp med det smeltede kryddersmør.
Steg den som anvist
ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Kylling eller andet Fjerkræ eller Grøn Salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------