Kogebog.dk er det bedste sted med tusindvis af gode opskrifter og vejledning til at lave dejlig mad. Fine billeder på alle madopskrifter. Kig ind og se udvalget
Frugten ligner og smager meget som lichi, men i modsætning til lichien har rambutanen lange strittende hår på skallen. Ordet rambutan
er malajisk, af rambut "hår", pga. frugtens behårede skal.
Rambutan henter sit navn fra sit oprindelsessted Malaysia,
hvor ordet rambut betyder hår. Og den 5- lange, overvejende runde frugt er da også
tæt beklædt med lange, bløde, hårlignende torne.
Frugtens egen farve er rødbrun eller gulbrun. Den lådne skal
skal pilles af, og kødet, der egentlig er til for at beskytte stenen, er
hvidgyldent og let transparent og smagen sødlig.
Pil frugten med fingrene og spis den direkte, eller brug den
i friske frugtsalater.
Rambutan vokser i Indonesien, Thailand og Malaysia og fås
herhjemme med mellemrum det meste af året.
Betydning i kosten: Rambutan indeholder væsentlige mængder
af C-vitamin.
Typiske fejl: Udtørring og skimmelvækst.
Rambutan opbevares bedst ved 10°C og 90-95 % relativ fugtighed, hvor den kan
holde sig i 1-2 uger.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------