Nudler og bønnespirer er grundlaget for denne forfriskende salat, som kombinerer smagen af frugt og rejer. En meget lækker salat.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 15 min.
Tilberedning: 5 min.
# Ingredienser
250 g tynde ægnudler
3 spsk solsikkeolie
1 spsk sesamolie
1 spsk sesamfrø
150 g bønnespirer
1 moden mango, i skiver
6 forårsløg, i skiver
75 g ræddike, i skiver
350 g pillede, kogte rejer
2 spsk lys sojasauce
1 spsk sherry
* Tilberedning
1. Læg ægnudlerne i en stor skål og dæk dem med kogende
vand.
Lad dem stå i 10 min.
2. De afdryppes godt og duppes tørre med køkkenrulle.
3. Varm solsikkeolien i en stor wok eller pande og lynsteg
nudlerne i 5 min.
Vend dem hyppigt.
4. Tag wokken fra varmen og tilsæt sesamolie, sesamfrø og
bønnespirer.
Vend det godt sammen.
5. I en anden skål røres mango, forårsløg, ræddike og rejer
sammen.
Rør sojasauce og sherry i og bland det hele godt.
6. Vend rejeblandingen med nudlerne og hæld det op på et
fad.
Eller arranger nudlerne langs kanten af et fad og læg
rejeblandingen i midten.
Serveres straks, da denne salat smager bedst varm.
Næringsindhold:
Kalorier 359. Sukker 4 g. Proteiner 31 g. Fedt 15 g.
Kulhydrater 25 g. Mættede fedtsyrer 2 g.
Kokkens tip
Kan frisk mango ikke fås, anvendes mango fra dåse, skyllet
og afdryppet, i stedet for.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Salater
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.