Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer. Dessert.
Arbejdstid: 30 min. Skal trække: mindst 1 time. Afkøles, fromage: ca 2 timer.
# Ingredienser
til Ribsfromage
500 g ribs
sukker (¾ dl)
3 blade
husblas
ymer
cremefraiche
2 æggeblommer
sukker (¾ dl)
2 tsk vaniljesukker
Pynt:
mandler (½ dl)
Portionsglas
*
Sådan laves Ribsfromage
1. Skyl ribsene koldt og lad dem dryppe godt af.
2. Rib dem for stilke (brug en gaffel) og læg bærrene i en
skål.
Gem nogle bær til pynt.
Drys ribsene med sukker og ryst godt, så sukkeret fordeles,
uden at bærrene knuses.
3. Lad bærrene trække på et ikke for koldt sted mindst 1
time.
Ryst dem af og til, men undgå at røre i dem, så knuses de
bløde bær.
4. Sæt husblassen i blød i rigeligt, koldt vand 8-10 min.
5. Rør ymer og cremefraiche sammen med æggeblommer, sukker
og vaniljesukker.
6. Knug husblassen fri for vand og smelt den i en lille skål
over vandbad.
7. Lad husblassen svale håndvarm og hæld den i en tynd
stråle i æggemassen under omrøring.
8. Vend ribsene i ymerblandingen og fordel den i
portionsglas.
Sæt desserten køligt ca 2 timer.
Pynt:
Skold og smut mandlerne. Snit dem og rist dem lysebrune på
en tør pande.
Pynt desserten med ristede mandelsnitter og ribs.
Tips: Ribsfromage kan også bruges som fyld i Kageskaller,
mørdejs eller i lagkager (se Lagkagebunde).
Se alle de bedste opskrifter med Ribs
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------