Logo

Ribskage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ribskage 

 
Dessert. Arbejdstid: 40 min. Bagetid, kagebund: ca 30 min. Afkøles: mindst 2 timer. Middelsvær at lave. Lav pris. 4-6 personer.

 
# Ingredienser til Ribskage
Kagebund:
3 æg
150 g sukker (ca 1¾ dl)
90 g hvedemel (1½ dl)
60 g kartoffelmel (knap 1 dl)
½ tsk bagepulver

 
Fyld:
500 g ribs
1 dl ribssaft
200 g sukker (ca 2 dl)
5 blade husblas

 
Pynt:
2 dl piskefløde
Endvidere:
smør til formen
Springform
*
Sådan laves Ribskage
Kagebund:
1. Sæt ovnen på 180 °C. Smør springformen.

 
2. Pisk æg og sukker luftigt og skummende.

 
3. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og bland det i æggemassen.

 
4. Hæld dejen i den velsmurte springform og bag kagen ca 30 min.

 
5. Tag kagen ud af ovnen og lad den blive kold i formen.

 
Fyld:
6. Skyl ribsene i koldt vand og lad dem dryppe godt af.

 
7. Sæt husblassen i blød 8-10 min. i rigeligt, koldt vand.

 
8. Rib bærrene for stilke, brug en gaffel.
Kom ribs, ribssaft og sukker i en gryde.
Varm det langsomt op.
Ribsene skal kun lige revne. Tag gryden fra varmen.

 
9. Knug husblassen fri for vand.
Opløs den direkte i de varme ribs under forsigtig omrøring.

 
10. Afkøl fyldet. Det går hurtigst i koldt vandbad.

 
11. Fordel fyldet over den afkølede kagebund i springformen, når det begynder at stivne.
Stil kagen koldt et par timer.

 
Anretning:
Løsn forsigtigt ribskagen rundt langs kanten med en skarp kniv og fjern ringen.
Lemp forsigtigt kagen over på et fad.
Pisk fløden stiv og kom den i en sprøjtepose med hakket/rillet tylle.
Sprøjt hele vejen rundt langs kanten.
Stil kagen koldt, til den skal spises.

 
Tips: Ribstærte: Bag en tærtebund, se fx Jordbærtærte.
Fyld den bagte tærtebund med fyldet fra ribskagen her.

 

Se alle de bedste opskrifter med Ribs

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.858 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her