Let at lave. Mellem pris. 4 personer. Dessert. Arbejdstid: 30 min. Skal trække, ribs: mindst 1 time.
# Ingredienser
til Ribstrifli
500 g meget modne ribs
125 g sukker (1½ dl)
Endvidere:
12 makroner
4 spsk hedvin (portvin, sherry, madeira eller malaga)
Råcreme:
½ stang vanilje eller ½ tsk vaniljesukker
2 æggeblommer
2 spsk flormelis
2 dl piskefløde
Portionsglas
*
Sådan laves Ribstrifli
1. Skyl ribsene i koldt vand og lad dem dryppe godt af.
2. Rib bærrene for stilke (brug en gaffel) og læg ribsene i
en skål lagvis med sukkeret.
Gem nogle bær til pynt.
Ryst godt, så sukkeret fordeles, uden at bærrene knuses.
3. Stil bærrene koldt mindst en time.
Ryst dem af og til, men undgå at røre i dem, for så knuses
de bløde bær.
4. Bræk makronerne i mindre stykker og fordel dem i
portionsglas.
5. Dryp vinen over.
Råcreme:
6. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn eller -sukker til
en luftig æggesnaps.
7. Pisk fløden næsten stiv og rør den til en tyk creme med
æggemassen.
Anretning:
8. Fordel ribsene over makronerne.
9. Rør i råcremen lige inden serveringen og hæld den over
ribsene.
Pynt med bær og server straks.
Tips: Se Makroner.
Læg hindbær over de hedvinsdryppede makroner, før ribsene
lægges i.
Råcreme mister sin lethed, hvis den venter for længe.
Mere end en times tid må den ikke stå.
Anden creme kan bruges, fx Kagecreme, enkel eller Kagecreme med fløde,
så kan pynten være en lille flødeskumstop og ribs.
Se alle de bedste opskrifter med Ribs
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------