Den har et bredt anvendelsesområde lige fra smørepålæg som til at sætte smag på frugtsupper, müesli eller som tilbehør til vafler eller pandekager.
# Ingredienser
Sukkerroer (vægt efter behag)
* Tilberedning
Sukkerroerne vaskes og skrubbes grundigt, skrælles og skæres
i små strimler eller aflange stænger.
De kommes i en gryde med en lille smule vand og koges møre.
Grydens indhold hældes i en lærreds- eller nylonsaftpose, og
saften presses godt ud.
Saften kommes tilbage i gryden og koges ind ved middelvarme
og under stadig omrøring, indtil roesiruppen har en honningagtig konsistens.
Hældes på glas med skruelåg. Roesirup har stort set
ubegrænset holdbarhed.
I en (elektrisk) saftpresse kan roestrimlerne også presses
for saft i rå tilstand.
Indkogningen sker derefter som beskrevet ovenfor.
Sukkerroesirup kan fås i mange dagligvarebutikker især om
vinteren og ved juletid, når bagningen står for døren.
For at undgå at skulle gå forgæves i butikkerne, er det
klogt selv at fremstille din roesirup.
Siruppen kan også i visse tilfælde give en udpræget pikant
smag til sødsure kødsaucer.
Se alle
de bedste opskrifter med syltetøj, marmelade
og gelé
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.