Vi er ikke så vant
til at bruge salatagurker i gryderetter, men de smager dejligt, især til kød
med mild smag. God gryde til hele året. Ingredienserne til denne gryderet kan
fås hele året. Prøv den; måske bliver det familiens yndlingsret
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca ½ time. Ikke fryseegnet.
# Ingredienser
500 g svinekød, fx
mørbrad
2 salatagurker
2 løg
35 g smør/margarine
4 tomater
3 dl bouillon (af
terning)
2 æggeblommer
1 dl fløde
2 kviste dild
1 kvist basilikum
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Skræl agurkerne
og skær dem over på langs.
Skrab kernerne ud og
skær agurkerne i 5 cm lange, fingertykke stave.
2. Skær kødet i
skiver, bank det let med hånden og skær det så i strimler.
Brun det i smør i en
gryde sammen med de pillede, finthakkede løg.
3. Hæld kogende vand
over tomaterne.
Flå dem, tryk
kernerne ud og skær dem i kvarte.
Læg dem i gryden
sammen med agurker og bouillon.
4. Lad retten snurre
12-15 min.
Pisk æggeblommerne med fløde og hæld den i retten.
Varm op til
kogepunktet - det må ikke koge!
Smag til.
5. Server grovboller
til.