Oprindeligt
anvendtes de hvide thairis eller jasmin ris til denne ret, men også brune ris
bliver meget lækre sammen med disse ingredienser. Det smager saftsuseme
godt.
Tid: ca 50 min. 4
pers.
# Ingredienser
5 dl vand
2 dl brune ris
1 tsk salt
2 æg
½ spsk olie
4-5 forårsløg
1 pk. små ærter (125
g)
100 g kogt skinke
100 g pillede rejer
2 spsk soya
ca 100 g bønnespirer
3 spsk hakket frisk
koriander eller 1 tsk tørret
* Fremgangsmåde
1. Kom vand, ris, og
salt i en gryde. Kog risene ca 45 min.
2. Pisk æggene
sammen.
3. Varm olien på en
stegepande.
Hæld æggemassen i og bag den som en omelet. Rør ikke i den.
4. Vend omeletten ud
på en tallerken. Skær den i tynde strimler.
5. Skyl forårsløgene
og skær dem i strimler.
Optø ærterne. Skær
skinken i tern.
6. Bland forårsløg,
skinke, rejer, ærter og soya i risene.
7. Skyl
bønnespirerne.
Vend dem i rispanden
til slut sammen med omeletstrimlerne.
8. Server rispanden
drysset med hakket koriander.
Tips: Skinken kan erstattes med rester af pølse
eller hamburgerryg i tern.
Man kan også bruge
små, færdige kødboller og blande dem med de øvrige ingredienser.
Se alle de bedste opskrifter med Skinke Rejer Grønsager eller Ris
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------