Bønnegryde er så lækkert og denne opskrift med svineskank
giver en meget velsmagende gryderet med bønner i amerikansk inspireret stil -
få opskriften her.
Forberedelsestid: 25 min + iblødsætning natten over.
Kogetid: 1 time og 35 min. Antal kuverter: 4-6
# Ingredienser
375 g cannellini bønner
1 hel svineskank ca 1,2 kg
2 mellemstore hakkede løg
1,2 dl tomatjuice
2 spsk tomatpuré
1 spsk
worcestershiresauce
1 spsk
sirup
1 tsk
fransk sennep
0,6 dl farin
*Tilberedning
Læg bønnerne i en stor balje.
Dæk med koldt vand og lad dem bløde ud i 6-8 timer eller
natten over.
1. Varm ovnen op til 160 °C.
Hæld vandet fra bønnerne og kom dem i en stor kasserolle.
Tilsæt skanken og dæk med koldt vand.
Bring det i kog og skru ned for varmen.
Lad det simre under låg i 25 min, eller indtil bønnerne er
møre.
Tag gryden af varmen, tag skanken op og sæt den til side for
at køle af.
Hæld kogevæsken fra bønnerne og gem 2,5 dl af den.
2. Skær fedt og sener fra skanken, skær kødet i mindre
stykker og
fjern benet.
3. Kom bønner og skank i et ildfast fad (2 liter).
Tilsæt kogelage, løg, tomatjuice, tomatpuré,
worcestershiresauce,
sirup, sennep og farin. Bland det forsigtigt.
4. Læg låg på fadet og sæt det i ovnen i 1 time.
Server retten med varme toasts med smør.
Tips:
Bønnerne kan tilberedes to eller tre dage før servering.
Alle former for tørrede bønner kan anvendes.
De kan tilberedes ved en hurtig udblødningsmetode.
Kom bønnerne i en kasserolle, dæk til med varmt vand og
bring det langsomt i kog.
Tag bønnerne af varmen og lad dem ligge i vandet i 1 time.
Hæld vandet fra.
1.
2.
3.
4.
1 hel svineskank
Cannellini bønner (kan også fås på dåse)
Se alle de bedste opskrifter med svineskank
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.