Balkangryde: I
retter fra Balkanlandene indgår peberfrugter næsten altid som en vigtig
ingrediens.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 2 timer. Fryseegnet uden kartofler.
# Ingredienser
500 g skært oksekød
(inderlår eller klump)
3 løg
2 grønne
peberfrugter
30 g svinefedt, smør
eller margarine
1 spsk paprika edelsüss
salt og groftmalet peber
½ tsk hel kommen
1 spsk hvedemel
5 dl bouillon (af
terning)
1 ds (70 g) tomatpuré
1 citron
10-12 små, hele
kartofler
1 ds (400 g) flåede
tomater
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i
terninger.
Pil løgene og hak
dem groft.
Rens peberfrugterne,
fjern kernerne og skær frugtkødet i brede strimler.
2. Brun kødet i
fedtstof i en tykbundet gryde.
Skub det til side,
kom løgene i og lad dem brune med.
Tilsæt
peberfrugterne og lad det hele stege i 5 min.
Drys så med
krydderier og hvedemel.
Rør godt om.
3. Tilsæt bouillon
og tomatpuré.
Riv citronen på et fint rivejern og tilsæt retten både skal og saft.
Hæld væden fra de
flåede tomater og kom dem i gryden.
4. Læg låg på gryden
og lad retten snurre i ca 1 time eller til kødet er mørt.
5. Skræl kartoflerne
og læg dem hele i gryden.
Skru op for varmen,
så de koger - ca 15 min, til de er møre.
6. Smag retten til.
Server den i gryden
med groft brød eller boller til og en skål grøn salat.