Denne opskrift giver en saftig og lækker kylling med citron,
fløde og citronmelisse. Saftig kylling med meget smag - Opskriften er her
Til 4-6 personer.
Tilberedningstid: ca 1 time. Fryseegnet.
# Ingredienser
2 kyllinger a 900 g
eller 1 høne
1 krydderbuket (se Krydderurter)
2 forårsløg
salt og 6-8 hele
peberkorn
2 store citroner
20 g smør/margarine
2 spsk hvedemel
1 dl piskefløde
3-4 kviste
citronmelisse
* Fremgangsmåde:
1. Læg kyllingerne
eller hønen i en stor gryde og hæld vand ved, så det næsten dækker.
Bring det i kog og
skum suppen.
2. Læg suppevisken og
hakket forårsløg (gem lidt af det grønne til pynt) i gryden, tilsæt salt og
hele peberkorn samt den ene citron, skåret i skiver.
3. Læg låg på gryden
og lad det koge, til kødet er mørt.
Lad kødet ligge i
suppen.
4. Smelt smørret i
en stor kasserolle, drys melet i og rør kraftigt.
Spæd med 2'12 dl siet suppe og lad saucen koge et par minutter.
5. Riv skallen af
den anden citron og pres saften ned i saucen.
Hæld fløden i og lad
det koge op.
6. Hak de tre kviste
citronmelisse fint og rør dem i saucen.
7. Fjern skind og
ben fra kyllingerne, der skæres i mindre stykker.
Læg dem i saucen og varm det godt igennem.
Smag saucen til; den
skal være ret syrlig.
8. Hæld retten op i
et varmt fad og pynt med en citronmelisse kvist og lidt af det grønne fra forårsløg.
Server løse ris til.
INFO: Citronkylling er navnet på flere retter, der findes i
køkkener rundt om i verden, der inkluderer kylling og citron. I canadisk
kinesisk køkken består det normalt af stykker kyllingekød, der er sauteret
eller friteret og overtrukket med en tyk, sød citronsauce