Den sorte gryde med
champignon og snaps er en god
gammel klassiker fra før den tid, hvor man tænkte på fedtindhold og grønsager. Kartoffelmos
passer fint til.
Til 4-6 personer. Tilberedningstid:
ca 30 min. Fryseegnet.
# Ingredienser
750 g skært
svinekød, fx inderlår eller nakkefilet
2 spsk hvedemel
salt, peber fra
kværn
2 tsk paprika edelsüss
100 g bacon i skiver
25 g smør
4 løg
250 g champignon
1 spsk tomatpuré
1½ dl bouillon af
terning
½ dl snaps
2 dl piske- eller
kaffefløde
evt. kulør
* Tilberedning
1. Skær kødet i
strimler, der vendes i mel blandet med salt, peber og paprika.
2. Klip
baconskiverne i tynde strimler, der steges sprøde i en tykbundet gryde.
Tag baconstrimlerne
op med en hulske.
Tilsæt smør. Lad det
bruse op.
Brun kødet på alle
sider.
3. Pil løgene og
skær dem i skiver, der svitses sammen med kødet.
4. Rens de friske
champignoner, skær dem i skiver, der hældes i gryden.
Lad det svitse 2
min.
5. Tilsæt tomatpuré,
snaps og kogende bouillon.
Lad retten snurre ca
10 min. eller til kødet er mørt.
Hæld fløden i og lad
saucen koge lidt ind, så den jævner.
Tilsæt evt. kulør.
Smag retten til.
6. Den sorte gryde serveres
med kartoffelmos, evt. også kogte gulerødder i stænger.
Du kan med stor succes lave denne
kartoffelmos, se opskrift HER