Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 min. Kogetid, kød: ca 45 min. Kogetid, sauce: ca 10 min. Let at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Dildkød, svensk
1 kg lammebov eller
lammebryst
8-10 dl vand
1 bdt dild
1 bdt persille
1 gulerod
1 porre eller 1 løg
salt
Sauce:
5 dl suppe fra
lammekødet
2 spsk smør (30 g) .
1½ spsk hvedemel (15
g)
2 spsk eddike
2 tsk sukker
3-4 spsk hakket dild
salt og peber
Pynt: 1 spsk hakket
dild
*
Sådan laves Dildkød,
svensk
1. Læg kødet i en
gryde og hæld så meget vand ved, at det netop dækker.
Bring vandet til
kogepunktet, skum suppen, tilsæt salt og skum igen.
2. Gør grønsagerne i
stand og del dem et par gange.
3. Tilsæt grønsager,
persille og dild og kog kødet under låg ved svag varme ca 45 min.
Kødet skal være så
mørt, at benet nemt løsner.
4. Tag kødet op og
hold det varmt, tildækket i et varmt fad.
Sauce:
5. Si suppen og tag
5 dl fra, bring den i kog.
6. Smelt smørret i
en gryde, rør melet i og tilsæt suppen lidt ad gangen under omrøring.
Saucen skal være
temmelig tyktflydende.
7. Smag til med
eddike og sukker og lad saucen koge ca 10 min.
Smag til med salt og
peber og tilsæt dilden.
Herefter må saucen
ikke koge, så mister dilden sin smag og friske farve.
Anretning:
8. Skær kødet i
skiver eller stykker og læg dem på et halvdybt fad.
Hæld saucen over og
pynt med hakket dild.
Server straks.
Tips: Spis pillekartofler til. Kalvebov eller
kalvebryst er også særdeles godt til denne ret, men så må kogetiden næsten
fordobles.
Kan fryses.
Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Dild
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------