Kyllingekød er magert, mildt i smagen - og billigt. En
fantastisk gryderet, næsten som mormor lavede den og med lækre sprøde flûte til.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 50 min. Fryseegnet.
# Ingredienser
1 kylling, ca 1200 g
2 løg
30 g smør/margarine
salt og peber
3 dl bouillon (af terning)
2 kviste frisk estragon
eller 2 tsk tørret
½ citron
1 spsk maizenamel
1 dl fløde
½ bdt persille
* Fremgangsmåde:
1. Del kyllingen i
8-10 stykker.
2. Pil løgene og hak
dem fint.
3. Brun
kyllingestykkerne i smør i en gryde.
De skal kun lige
akkurat tage farve.
Kom løgene ved og
lad dem svitse med.
Drys med salt og
peber.
4. Tilsæt kogende
bouillon, citronsaft og frisk eller tørret estragon.
Læg låg på og lad retten snurre ca 30 min., til kødet er mørt.
5. Rør maizenamelet
ud i fløden og hæld det i gryden.
Lad saucen koge op,
og derefter snurre et par minutter.
Hak persillen og
drys den over.
Server flûte til
eller kogte kartofler.