Her er en herlig
frokostret eller natmad. Terrinen kan holde sig op til en uge i køleskabet. Her
er en virkelig lækker ret med kyllingelever,
det er altid godt!
Tid: 1½ time, heraf
45 min i ovnen. 8-10 pers.
# Ingredienser
1 løg
½ spsk smør eller
margarine
150 g kyllingelever
½ spsk tørrede
grønne peberkorn
8-10 enebær
1 fed hvidløg
500 g hakket oksekød
250 g hakket flæskekød
½ tsk timian
¼ tsk sort peber
2 tsk salt
1 spsk kartoffelmel
1 æg
2 dl fløde
FYLD:
200 g friske
champignoner
1 spsk smør eller margarine
GELÉ:
4 blade husblas
2 dl kraftig
oksebouillon
1 dl sherry eller madeira
½ spsk soya
PYNT:
peberfrugter i
forskellige farver,
porreringe, og champignoner
* Fremgangsmåde
1. Pil løget og hak
det.
Svits det let i
fedtstoffet. Lad det køle af.
2. Blend løg, lever,
grønne peberkorn, enebær og hvidløg til en ensartet masse.
Brug gerne
foodprocessoren.
3. Bland det med de
to slags kød, krydderier, salt, kartoffelmel, æg og fløde.
4. Rens champignonerne
og skær dem i skiver.
Svits dem let i
fedtstoffet. Lad dem køle af.
5. Fordel halvdelen
af farsen i en smurt patéform; 1½-2 liter.
Læg champignonerne
på.
Dæk med resten af
farsen. Dæk formen med alufolie.
6. Bag terrinen på
ovnens nederste rille ved 200 °C i 45 min.
Den skal være fast
og grårosa i midten, når den er færdig.
7. Lad den køle af.
Væden, som har
dannet sig skal blive i formen.
8. Læg husblassen i
blød i koldt vand 10 min.
Kram det op, og lad
det smelte i 1 dl af bouillonen.
9. Tilsæt resten af
bouillonen sammen med vin og soya.
Lad geléen køle af
og stivne halvt.
10. Skær grønsagerne
til pynten ud.
Blancher dem kort i
kogende vand.
Spul dem i koldt
vand, lad dem dryppe af på køkkenrulle.
11. Hæld halvdelen
af geléen over terrinen.
Læg pynten på
og hæld resten af geléen over. Køl af.
12. Server terrinen
direkte fra formen med brød, cornichoner og salat.
Se alle de bedste opskrifter med Hakket flæskekød
Se alle de bedste opskrifter med Hakket oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------