Fisk i fad er en
ret, der står og passer sig selv. Brug
tiden på at hygge dig, mens aftensmaden passer sig selv i ovnen. Her får du en
opskrift på nem mad i fad, hvor du blot skal forberede råvarerne.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca ½ time
# Ingredienser
500 g ferske eller
løsfrosne fiskefileter eller blok frosset fisk
30 g smør
peber fra kværn
frisk eller tørret dild
1 citron
1 ds (225 g)
champignonsuppe
75 g reven ost (Grana eller emmentaler)
* Tilberedning
1. Tænd for ovnen
(225 °C).
Læg fiskefileterne
taglagt i et smurt, ovnfast fad.
Fisk, der er blokfrosset,
skal først skæres i 1-1½ cm tykke skiver.
2. Læg resten af
smørret over fisken i klatter.
Drys med peber og
dild efter smag.
Dryp med citronsaft.
3. Hæld
champignonsuppen over fisken (den skal ikke fortyndes).
Sæt fadet i den varme ovn og lad retten »bage« i 20 min.
4. Drys den revne
ost over fisken, der sættes tilbage i ovnen, til osten er smeltet og gylden.
Pas på, ost branker
nemt!
5. Retten serveres i
fadet med tilbehør af løse ris eller brød. Evt. også salat.
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.