Middelhavsmad på dansk: duftende, varm og fyldig. Lige god en sval sommeraften som varmende om en kold vinteraftenen, men hurtigt, let og lækkert.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 25 min. 4 portioner
#Ingredienser
400-500 g fiskefilet, fx laks eller torsk
2 løg
1 fennikel
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1 spsk olie
1½ tsk oregano
1½ tsk timian
600 g konserverede, hele tomater
1 fiskebouillonterning
2-3 dl tør hvidvin
2 fed hvidløg i skiver
½ brev safran (0,25 g)
200 g sukkerærter
100 g pillede rejer
J!2 dl fint hakket dild
TIL SERVERINGEN:
safranaïoli (se Tips)
* Tilberedning
1. Skær fiskefileterne i store tern.
Pil og hak løgene.
Sker fenniklen i tynde skiver.
Rens peberfrugterne og striml dem groft.
2. Opvarm olien ved jævn varme i en stor gryde.
Steg løgene i olien til de er klare, ca. 3 min.
Tilsæt fennikel, peberfrugt, oregano, timian,
tomater med væde og bouillonterningen.
Lad gryden simre i 10 min.
3. Tilsæt vinen og bring det i kog.
Tilsæt hvidløg og safran og lad det simre ca. 3 min.
Læg fisk og sukkerærter i og kog til fisken er færdig,
4-5 min.
4. Drys rejer og dild over og top med safranaïoli.
VARIATION
Prøv at lave gryden med 150 g havkat, 150 g laks og 150 g
torsk
og erstat rejerne med krabbekød.
Fiskegryde med safranaïoli:
Pr. portion: Energi: Kcal 257 = kj 1079
Kulhydrat 21 g Protein 32 g Fedt 5 g (17%) Fibre 9 g
• Der skal kun en ganske lille mængde safran til for at få
en stærk smag.
• Fennikel er meget fiberrigt.
Tips:
Safranaïoli: Bland 2 dl mager mayonnaise
med 1 presset hvidløgsfed og 0,25 g safran.
Bland godt og stil det koldt i 30-60 min.
Frisk fennikel har en lakridsagtig smag
som passer fint til fisk.
Skær rodfæstet af og striml knolden tyndt.
Hak bladene og anvend dem som garnering.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.