Fiskegryde der er velegnet
til gæster. Lækker opskrift på fiskegryde, som er nem og lige til at gå
til med rejer, muslinger og krabber... Sådan laver du den bedste fiskegryde
Til 4-6 personer.
Tilberedningstid: ca 1 time. Ikke fryseegnet.
# Ingredienser
1 kg friske
blåmuslinger
3 dl hvidvin eller
fiskebouillon (af terning)
1 tsk salt, hele
hvide peberkorn
1 laurbærblad
2 kviste persille
2 spsk olie
3 store løg
2 fed hvidløg
500 g torskefilet
1 knivspids safran
eller 12 tsk gurkemeje
250 g frosne rejer
250 g frosne
kammuslinger
evt. 6 krabbe- eller
hummerkløer
* Fremgangsmåde:
1. Skyl og skrub
blåmuslingerne godt.
De der ikke lukker
sig ved et hårdt slag imod køkkenbordet, skal smides væk.
2. Bring vinen i kog
i en stor gryde sammen med salt, hel peber, laurbærblad og persille.
Når det spilkoger,
hældes muslingerne i.
Læg låg på og lad
dem koge i godt 5 min., til skallerne har åbnet sig.
3. Når muslingerne
har åbnet sig, tages de op og holdes varme.
De, der evt. stadig
er lukkede, smides væk.
Si lagen.
4. Pil løgene og hak
dem groft.
Svits dem gyldne i olien i den rengjorte gryde.
Tilsæt torsken, der
er skåret i terninger eller strimler.
Drys safran eller
gurkemeje over og hæld den siede lage på.
5. Lad fisken simre
i 5-6 min, til kødet er hvidt.
Kom rejer og
kammuslinger ved og lad dem koge med i 2-3 min.
Smag på
kammuslingerne, om de har fået nok.
6. Hvis man har
krabbe- eller hummerkløer, skal de koges for sig, ca 10 min. i letsaltet vand.
7. Tøm halvdelen af
blåmuslingeskallerne og kom indholdet i gryden.
Læg resten af
muslingerne med skaller i sammen med eventuelle krabbe- eller hummerkløer.
8. Hertil flute
eller kogte ris.
Kogebog.dk har flere dejlige
fiskeretter se selv her