Dieppe ligger ved kysten i Normandiet. Fisk og skaldyr er
derfor naturligt nok en vigtig del af madtraditionen på denne egn. Hvis suppen
bruges som forret, så server ikke for store portioner: Den er vældig mættende.
Forberedelsestid 1 time. Tilberedning 25 min. Krævende. Til
4 pers.
# Ingredienser
1 stort skalotteløg, hakket
4 dl hvidvin
2 kviste frisk timian
1 laurbærblad
500 g blåmuslinger, rensede (se nedenfor)
12 kæmperejer (ca. 400 g), pillede
12 kammuslinger, (ca. 350 g), uden skal (se nedenfor)
240 g laks eller rødtunge, i 1 cm tern
240 g champignon, i skiver
3 dl piskefløde
salt og sort peber
20 g bredbladet persille, hakket
* Tilberedning
1. Vælg en meget stor gryde med tætsluttende låg.
Hæld vinen i gryden sammen med skalotteløg, timian, laurbær
og blåmuslinger.
Muslingerne koges i 2-3 min.
Ryst gerne gryden med jævne mellemrum.
Efter kogningen fjernes de muslinger, der ikke har åbnet
sig.
Stil de åbnede muslinger til afkøling. Suppen skal bruges
igen.
2. Bring suppen i kog igen og tilsæt først rejer, dernæst
kammuslinger.
Læg låg på gryden og lad den simre i 2-3 min, ikke mere.
Tag de færdige kammuslinger og rejer op med en hulske. Stil
dem til side.
Damp nu lakseternene på samme måde, ca. 5 min.
Tag evt. et stykke fisk op og skær det over for at se, om
fisken er mør.
Tag blåmuslingerne ud af skallerne og smid skallerne ud.
3. Suppen hældes igennem en finmasket si; der kan forekomme
en smule sand eller urenheder fra blåmuslingerne.
Bring suppen i kog i en ren gryde.
Kom de skivede champignon i gryden og kog ind til næsten al
væden er fordampet.
Rør nu piskefløden i retten.
Lad saucen koge igennem i 5 min, til den har en passende
cremet konsistens.
Til sidst tilsættes blåmuslinger, rejer, kammuslinger og
laks.
Når retten er varmet helt igennem, smages den til med salt
og sort peber.
Rør den hakkede persille i retten umiddelbart før
serveringen.
Blåmuslinger
Blåmuslinger bør renses meget omhyggeligt og skal altid
spises den samme dag de er købt.
Blåmuslinger skrubbes godt med en hård børste.
Evt. småsten og lignende fiernes med en skarp kniv.
Blåmuslingernes skæg fjernes.
Bank hver enkelt musling hårdt mod bordkanten.
De muslinger, der ikke har lukket sig efter denne
behandling,
er dårlige og skal smides ud.
Kammuslinger
Hvis muslingerne sidder i deres skal, tages de ud med en
lille kniv.
Før kniven under muslingens hvide muskel.
Muslingerne skylles for at fjerne evt. sand og urenheder.
Den hvide, seje muskel og den sorte streng fiernes
forsigtigt.
Se alle de bedste opskrifter fra Frankrig
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.