Forkød som højreb og
bov er som oftest mørt, det bliver fint i gryderetter eller som grydesteg. Her bruges
kødet sammen med klassiske ingredienser som fine rodfrugter og løg.
Tid: 1½ time, heraf
50-65 min til kogning. Retten er fryseegnet uden persille. Holdbarhed 6 mdr.
4 pers.
# Ingredienser
1 kg oksehøjreb med ben
5 dl bouillon (vand
+ terning)
3 løg
2 gulerødder
1 pastinak
1 stykke rodselleri
5-6 kartofler
½ lille
hvidkålshoved
1 porre
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
salt og peber
persille
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i
store tern.
2. Bring bouillonen
i kog og lad kødet koge deri 30-40 min.
3. Skræl løg,
gulerødder, pastinak, rodselleri og kartofler.
Skær løg og gulerødder i tynde skiver, pastinak og selleri i tern -
og kartoflerne i
lidt tykkere skiver.
4. Rens hvidkål og
porre og skær dem i strimler.
5. Kom alle grønsagerne
i gryden. Tilsæt presset hvidløg og smuldret laurbærblad .
6. Lad retten koge
yderligere 20-25 min. Smag til med salt og peber.
7. Server med
rigeligt hakket persille og et groft landbrød.
Tips: Denne ret egner sig godt til den store
husholdning.
Den kan fryses ned,
uden persille, i portionspakker eller større portioner.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------