En gryderet med kylling smager helt fantastisk, og denne
opskrift er fransk inspireret - nemlig ala poulet chasseur som er en skøn
gryderet med kylling. Den Franske
kyllingegryde kan serveres med flûtes eller med løse ris.
Til 4-5 personer.
Tilberedningstid: ½ time. Stegetid: ca 40 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
1 stor kylling eller
1 poulard
1 aubergine på ca 350 g
2 squash (zucchini)
a 250 g
3 grønne peberfrugter
2 løg
2½ dl olie
2 fed hvidløg
salt og peber
3 dl hønsebouillon
2 dl hvidvin
2 spsk tomatpuré
2 spsk hakket
persille
2 tsk tørret basilikum
* Tilberedning
1. Del den
istandgjorte kylling i portionsstykker.
Skær den skyllede
aubergine i skiver eller store tern, skær squash i skiver og peberfrugterne i
strimler samt løgene i skiver.
2. Lad olien blive
varm i en gryde.
Brun fjerkræstykkerne heri på alle sider.
Tag dem op og tilsæt
grønsagerne.
Lad dem snurre i
olien 5 min.
Tilsæt du pillede,
knuste hvidløgsfed.
3. Kom kødet tilbage
i gryden og drys salt og peber på.
Tilsæt bouillon og
vin og lad retten småkoge under låg i 40 min.
4. Rør tomatpure i
retten og tilsæt persille og basilikum.
Smag retten til og
server den med flutes til.