Vi spiser mere lam
end nogen sinde tidligere, og lam passer fint sammen med grønsager. Lam med alt
godt fra haven, gartneren - eller grønthandleren
Til 8 personer.
Tilberedningstid: ca 1 time. Fryseegnet.
# Ingredienser
1½ kg skært lammekød
(bov eller kølle)
50 g smør/margarine
salt og peber
2 spsk hvedemel
5 dl bouillon (af terning)
4 gulerødder
250 g frosne
mini-løg
250 g bælgede eller
frosne ærter
250 g friske eller frosne grønne bønner
6 tomater
1 bdt persille
frisk eller tørret
basilikum
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i
terninger, der brunes i fedtstof i en stor gryde.
Drys med salt og peber
og mel.
2. Hæld kogende
bouillon ved og lad retten snurre under låg i et kvarter.
3. Skrab
gulerødderne og skær dem i tykke stykker.
Lad dem koge med
yderligere ½ time.
4. Hæld tomaterne
over med kogende vand og lad dem stå 1 minut.
Flå dem og skær dem
i kvarte.
5. Kom de frosne løg
og ærter i gryden sammen med de letoptøede bønner, der er skåret et par
gange over.
Læg tomaterne i og
drys med basilikum.
Læg låg på og lad
retten snurre, til kød og grønsager er mørt.
Smag den til.
6. Hak persillen og
drys den over ved serveringen.
7. Spis en bagt
kartoffel til - eller blot groft brød.
Kogebog.dk
har flere dejlige retter med lammekød se selv HER