Her får du en opskrift på en nem, lækker og hurtig
vegetarisk gryderet. Prøv denne velsmagende grønsagsgryde med gulerod, kartofler,
blomkål og ærter.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
20 min. Kogetid: 25 min. Fryseegnet.
# Ingredienser
500 g kartofler
500 g gulerødder
50 g smør eller
margarine
6 dl vand
salt, peber
1 blomkålshoved
500 g ærter
1 bdt persille
* Tilberedning
1. Skræl kartofler
og gulerødder og skær dem i tykke skiver.
2. Smelt fedtstoffet
gyldent i en gryde og svits kartofler og gulerødder heri.
3. Kom vandet ved og
krydr med salt og peber.
Læg låg på og lad
grønsagerne snurre ved svag varme i 15 min.
4. Skyld imens
blomkålen og del den i buketter.
Kom blomkålen i
gryden og lad retten koge endnu 5 min.
5. Tilsæt ærterne og
lad dem blot få et opkog.
Smag til og drys
rigeligt hakket persille på.
6. Grønsagsgryden
kan serveres som selvstændig ret, men kan også serveres med frikadeller, skinke
eller stegt eller røget pølse til.
Variation:
Grønsagerne i retten
kan varieres alt efter årstiden. Fintsnittet hvidkål, porrer, broccoli,
selleri, bønner el. lign. kan også bruges i retten.
Se også de andre gode opskrifter med grønsager HER
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.