Denne risret er hurtigt lavet, og den ser festlig og indbydende ud, fx som tilbehør til Boeuf stroganoff. Bedst 24 timer i døgnet
Forberedelsestid 10 min. Tilberedning 30 min. Let. Til 4-6
pers.
# Ingredienser
20 g smør
I løg, finthakket
200 g langkornede ris
31/i dl hønsebouillon (se side 63) 1h gulerod, skrællet og i
små tern bouquet garni (se side 63)
I courgette (finthakket)
50 g frosne fine ærter, optøede
* Tilberedning
1. Smørret smeltes i en stor tykbundet gryde, og løgene
sauteres i 1 min, til de er bløde.
Tilsæt risene og rør godt rundt, så smørret fordeles jævnt.
Hæld bouillonen over risene og tilsæt gulerod og bouquet
garni.
Det hele bringes i kog, og der skrues ned for blusset.
Læg låg på gryden og lad pilaffen simre i ca. 25 min, til
risene er møre, og al væden er opsuget. Fjern den brugte bouquet garni.
2. Vend hakket courgette og optøede ærter ind i retten.
Læg låget på igen og lad retten stå i 3-4 min, inden den
serveres, fx til Boeuf stroganoff.
Se alle de bedste opskrifter med Gryderetter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.