Nem og sund ret fra Kogebog.dk - gode opskrifter til hele familiens
livretter.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
½ time. Bagetid: 45 min. Ikke fryseegnet.
# Ingredienser
1 selleriknold på ca
400 g
2 pastinakker, ca 200 g i alt
1 gulerod
½ dl af
grønsagsvandet
2 æg
1 spsk hvedemel
1 dl mælk
½ dl fløde
salt, peber
1 bdt persille
Tilbehør:
500 g ærter
3 spsk smør
* Tilberedning
1. Gør grønsagerne i
stand og skær dem i skiver.
Kog dem møre i
letsaltet vand.
Lad dem dryppe godt
af i en sigte og tag ½ dl af grønsagsvandet fra.
2. Sæt ovnen på 200
°C.
Smør et ovnfast fad,
der kan rumme 1 liter.
3. Purér grønsagerne
i blender eller gennem en sigte.
Rør grønsagsvandet i.
4. Rør mosen sammen
med æg, mel, mælk og fløde.
Krydr med salt og
peber.
5. Hæld blandingen i
det ovnfaste fad og dæk med alufolie.
Bag i ovnen på
midterste rille i 45 min.
6. Lad terrinen
svale lidt inden der drysses hakket persille på.
7. Varm ærterne i
smørret og server dem til terrinen.
Se også de andre gode opskrifter med grønsager HER
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.