Hverdagsfisk i gryde
- makrel, sej og sild er velsmagende fiskesorter, som egner sig godt til
fiskegryder
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 40 min. Fryseegnet.
# Ingredienser
500 g ferske
sildefileter
salt og peber
½ bdt dild
2 store løg
2 spsk
smør/margarine
1 spsk karry
1 stort æble
3 dl fiskebouillon
(af terning)
1 dl piskefløde
250 g frosne ærter
* Fremgangsmåde
1. Skyl fileterne og
dup dem tørre med køkkenrulle.
Drys dem indvendig
med groft salt og læg en dildkvist på hver.
Rul silden sammen og
luk den med en tandstikker.
2. Svits de pillede,
finthakkede løg i smør i en gryde, til de er gyldne.
Rør 1 spsk karry i, evt. mere hvis du godt kan lide en stærk smag.
Lad det svitse.
Skræl æblet og skær
det i små terninger, der tilsættes.
3. Drys med mel og
spæd med fiskebouillon.
Læg låg på og lad
det koge i 10 min.
4. Rør fløden i og
læg silderullerne i gryden.
Lad dem simre, til
de er faste og hvide.
Smag retten til.
Tilsæt evt. resten af dilden hakket. '
5. Retten serveres
med løse ris, måske også med en salat.
Kogebog.dk har flere dejlige
fiskeretter se selv her