Her får du gullasch i 5 spændende udgaver. Med kalvekød, med
kalkun, med oksekød, og selvfølgelig ungarsk krydderkvark og cremefraiche med
citron.
Forberedelse: 20
min. Tilberedning: 2 timer. 4 personer.
# Ingredienser
800 g skært kalvekød
4 løg
3 spsk jordnøddeolie
1½ spsk koncentreret
kalvebouillon
4 spsk tomatpasta
6 tsk paprika
2 tsk kartoffelmel
8 kartofler fx
Bintje
½ rød peberfrugt
½ grøn peberfrugt
½ orange peberfrugt
1 dl cremefraiche 38
%
salt og peber
* Tilberedning
Skær kødet i
ensartede tern.
Pil løgene, og skær
dem i tynde skiver.
Opvarm olien i en
gryde, og brun løget heri.
Tilsæt kødet, og
brun det.
Tilsæt kalvebouillon
og 4 dl vand.
Bring gryden
langsomt i kog.
Bland imens
tomatpasta, paprika og kartoffelmel i en skål.
Rør det med 3 spsk
kogelage.
Hæld blandingen i
gryden, rør, og bring det i kog.
Dæk til, og skru
ned.
Lad det simre sagte
1¾ time, og rør i det af og til.
Skræl kartoflerne,
og rens dem.
Skyl de halve
peberfrugter, fjern frøene, og skær dem i strimler.
Kom dem i gryden 30
min før, retten er færdig.
Skum mest mulig fedt
fra gryden med en hulske ca. 20 min før,
retten er færdig.
Rørt forsigtigt
cremefraiche i gullaschen. Server den varm i gryden.
Kalkungullasch
Udskift kalvekødet
med samme mængde kalkunkød.
Oksegullasch
Udskift kalvekødet
med samme mængde skært oksekød.
Tilsæt 1 grøn chili
og 2 spsk spidskommen.
Lad der simre 30 min
længere.
Cremefraiche med
citron
Bland 250 g
cremefraiche 38% med saften af 1 citron.
Smag til med salt og
peber.
Servér som tilbehør
til gullasch.
Ungarsk
krydderkvark
Bland ½ liter kvark
og 2 dl cremefraiche med 1 spsk salt,
1 spsk paprika, 1
nip stødt chili, 1 finthakket løg,
1 tsk hvid peber og
1 tsk spidskommen.
Pisk det sammen, og
lad det trække 24 timer.
Servér med grovbrød
som snack før middagen.
Se alle de bedste
opskrifter med Gullasch Oksekød Kalvekød Kalkun Supper Tilbehør Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------