Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 45 min. Kogetid, kød: 1-1½ time. Kogetid, asparges: 6-8 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 4-6 personer.
# Ingredienser
til Kalv i asparges:
1 kg skært kalvekød fra bov, tykkam eller bryst
1 løg
1 gulerod
1 lille persillerod eller 1 bdt persille
6 hele peberkorn
3 tsk salt
Stuvning:
500 g hvide asparges
30 g smør
3 spsk hvedemel
5 dl blandet suppe og aspargesvand
saft af ½ citron
2 dl fløde
salt og hvid peber
Endvidere: 1 bdt persille
*
Sådan laves Kalv i asparges:
1. Befri kødet for sener og hinder og skær det i 3 cm store
terninger.
Kom dem i en gryde med koldt vand, der netop dækker.
Bring det i kog og skum suppen.
2. Gør grønsagerne i stand, del dem groft og kom dem i
gryden sammen med krydderierne.
3. Lad kødet koge under låg ved svag varme, til det er mørt,
1-1½ time.
4. Tag kødet og grønsagerne op og hold det varmt tildækket
på et varmt fad.
Si suppen.
Stuvning:
5. Skræl aspargesene fra hoved mod fod. Bryd den træede ende
af.
Skær hovederne af og læg dem til side.
Skær aspargesene i ca 3 cm lange stykker.
6. Kog først skrællerne og de træede ender i letsaltet vand
5 min.
Tag dem op og kog så aspargesstykkerne i vandet.
Kogt sådan koncentreres aspargessmagen bedst.
Kog dem 6 min., læg hovederne i og kog et par min. til.
Hæld kogevandet fra og gem det. Tag atter hovederne fra.
7. Smelt smørret og rør melet i.
Rør det glat og spæd med en blanding af suppe og
aspargesvand.
Rør denne opbagning glat og tyk og smag til med lidt
citronsaft, salt og peber.
8. Vend aspargesstykkerne i og tilsæt fløden lidt ad gangen.
Lad aspargesstuvningen varme igennem.
Anretning:
I. Anret kødet i et halvdybt, varmt fad og hæld
aspargesstuvningen over.
Pynt med aspargeshovederne og hakket persille.
Nye kartofler klæ'r denne forsommerret.
Tips: Melmængden kan halveres og stuvningen legeres
med 2 æggeblommer.
Rør dem med lidt af fløden, tag gryden fra varmen og rør
æggefløden i, når stuvningen er gået af kog - ellers skiller den.
Kødet kan også koges helt og skæres ud, før stuvningen
hældes over.
Også grønne asparges kan bruges her. De skal ikke skrælles,
men man bør sikre sig, at der ikke er træede ender. Grønne asparges skal kun
koge halvt så længe.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper
dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------