Denne lækre kalvekødsgryde med champignon har masser af smag
og fylde – helt perfekt til en kølig aften. Server med pasta og dampede grønsager.
Forberedelsestid: 20 min. Kogetid: 2 timer. Antal kuverter:
4
# Ingredienser
750 g kalvesteaks / schnitzler
30 g hvedemel
30 g smør
1 knust hvidløgsfed
1 spsk dijonsennep
2,5 dl piskefløde
1,2 dl hvidvin
1 spsk hakket frisk timian
2,5 dl kyllingefond
375 g halverede champignon
*Tilberedning
1. Skær fedt og sener fra kødet. Skær det i strimler på 1
cm.
Vend kødet i mel i en plastpose og ryst overskydende mel af.
Smelt smør og hvidløg i en tykbundet gryde.
Tilsæt kødet og steg det hurtigt i små portioner ved medium
varme,
indtil det er godt brunet. Lad det dryppe af på køkkenrulle.
2. Kom kødet tilbage på panden.
Tilsæt sennep, fløde, vin, timian og fond.
Bring blandingen i kog og skru ned for varmen.
Lad det simre under låg i 1½ time. Rør i gryden en gang
imellem.
3. Tilsæt champignon, kog videre i endnu 15 min, eller
indtil kødet er mørt.
Kan serveres med pasta og dampede julienne-skårne grønsager.
Tips:
Denne ret kan laves en dag i forvejen og opbevares i
køleskabet i en
lufttæt beholder. Varm den forsigtigt op.
Grov sennep eller stærk engelsk sennep kan anvendes i stedet
for dijonsennep.
1.
2.
3.
Se alle de bedste opskrifter med kalveschnitzler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.