God gammeldags kalvefrikassé med fyldig sauce, som du kan tilpasse efter sæsonens udbud af grønsager og urter. Se den bedste opskrift her!
(6 pers.)
# Ingredienser
1½ kg kalvebov med ben
1½ liter vand
1 løg i kvarte (ca. 50 g)
10 sorte peberkorn
1 spsk groft salt
500 g nye gulerødder i 3 cm stykker
1 liter vand
½ tsk groft salt
500 g grønne asparges i 6 cm stykker
Kalvefrikasse:
50 g smør
4 spsk hvedemel
suppe fra kalvebov, ca. 7½ dl
150 g flødeost
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
1½ dl frisk, hakket dild
Tilbehør: Nye, kogte kartofler.
* Tilberedning
Læg kalveboven i en gryde. Hæld vand ved og bring det i kog.
Fjern skummet og tilsæt løg, peberkorn og salt.
Lad kalveboven koge ved svag varme og under låg i ca. 2
timer eller til kødet er mørt.
Tag boven op og hold den varm. Si suppen.
Kom gulerødderne i kogende vand tilsat salt og kog dem under
låg i ca. 2 min.
Tilsæt asparges og kog videre i ca. 4 min.
Hæld vandet fra grønsagerne og damp dem tørre.
Kalvefrikassé: Lad smørret smelte i en tykbundet gryde.
Tilsæt mel under omrøring og bag det godt sammen.
Pisk halvdelen af suppen i. Pisk resten i lidt efter lidt.
Tilsæt flødeosten og bring saucen i kog under omrøring.
Kog
saucen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min.
Smag
til med salt og peber.
Tilsæt
evt. mere suppe hvis saucen er for tyk.
Vend
de kogte grønsager og dild i.
Saucen
må ikke koge, når grønsager og dild er tilsat.
Ved
serveringen:
Skær
kødet i skiver og anret det i et varmt fad sammen med lidt af saucen.
Server
resten i en skål ved siden af.
INFO: Frikassé; ordet
stammer fra fransk: frigere = stege + casser = skære i stykker.
Frikassé er en
gryderet af kogt, lyst kød (lam, svin eller kalv), der serveres i en sauce af
egen sky med grønsager. I Danmark er traditionelle forårsretter lammefrikassé eller kalvefrikassé.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvebov
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.