Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 40 min. Kogetid: ca 2½ time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Kalvehaler med grønsager:
1 kg kalvehaler
3 spsk hvedemel
salt og peber
Endvidere:
3 gulerødder
¼ selleri
1 lille pastinak
2 porrer
2 løg
40 g smør
7 dl vand (evt. delvis rød- eller hvidvin)
En god dusk frisk timian, bundet op
hakket persille
*
Sådan laves Kalvehaler med grønsager:
1. Del kalvehalerne i leddene, hvis det ikke er gjort.
Skyl dem i koldt vand og tør dem.
Bland salt, peber og hvedemel og vend halestykkerne heri.
2. Skræl gulerødder, selleri og pastinak.
Skær gulerødderne i skiver og selleri og pastinak i tern.
Skær rodenden af porrerne og fjern de yderste grove blade og
den grønne top.
Skyl dem grundigt og skær dem i tykke skiver.
Pil løgene og skær dem groft ud.
3. Varm smørret i en tykbundet gryde og brun kalvehalerne på
alle sider.
Tag dem op af gryden.
Svits løg, gulerødder, selleri, pastinak og porrer gyldne.
4. Læg kalvehalerne tilbage i gryden og krydr med salt og
peber.
Hæld så meget vand (delvis rød- eller hvidvin) ved, at det
knap dækker.
5. Læg suppevisken i gryden og lad retten koge op.
Dæmp varmen, læg låg på og lad retten mørne ca 2½ time.
Kødet skal næsten falde fra benene.
6. Fjern suppevisken, smag til med salt og peber.
Hæld retten op i et varmt, dybt fad.
Drys med hakket persille eller server den til og server
straks.
Server hvide kartofler, kartoffelmos, løse ris eller Flûtes
til.
Tips: Grønsagerne kan varieres efter årstiden, men
rodfrugter er bedst.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------