Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca 50 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet 4 personer.
# Ingredienser
til Kaninfrikassé
1 kanin (ca 2 kg)
2 løg
3 gulerødder
3 porrer
50 g smør
salt og peber
krydderurtebuket (timian, laurbærblad og persille)
4 dl lys bouillon (kalve- eller fjerkræ-)
1 dl piskefløde fra Thise eller Naturmælk
2 spsk hvedemel
*
Sådan laves Kaninfrikassé
1. Kaniner købes flåede og udtagne. Skær hovedet af og
kasser det.
Skær lårene og forbenene af og del ryggen i fire dele på
tværs.
Kaninen er nu delt i 8 stykker. Krydr kødet med salt og
peber.
2. Pil løgene og hak dem groft.
3. Rens gulerødder og porrer.
Skær gulerødderne i skiver og porrerne i ca 3 cm lange
stykker.
4. Varm smørret i en tykbundet gryde og brun kaninstykkerne
heri.
Tag dem op.
5. Brun løg, gulerødder og porrer.
Læg krydderurtebuketten ved og hæld bouillonen i gryden.
Læg kaninstykkerne tilbage i gryden.
Læg låg på og lad retten koge ved svag varme ca 50 min, til
kødet er mørt.
6. Fjern krydderurtebuketten.
Tag kaninstykker og grønsager op med en hulske, læg det i et
halvdybt fad og dæk med alufolie, så holder kødet sig varmt.
7. Hæld piskefløden i skyen og lad den koge lidt ind.
Smag til med salt og peber.
Rør melet glat med lidt koldt vand, pisk det i saucen og lad
den koge godt igennem.
Hæld den over kaninkødet og server straks.
Løse ris eller en form for pasta, fx Fettuccine,
passer godt til.
Tips: Urter og grønsager kan varieres, lad årstiden
bestemme, men næsten alt duer: majroer, pastinak, persillerod, skorzonerrødder,
jordskokker, små løg, broccoli, asparges og grønne ærter.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kanin
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------