Server denne vegetariske karryret som tilbehør eller drys med cashewnødder og server den med ris som et komplet måltid. Alle har ret -
til denne karryret
Forberedelse 20 min. Tilberedning 40 min. 4 portioner
# Ingredienser
500 g kartofler
1 stort løg
1 spsk jordnøddeolie
1 tsk brune sennepsfrø
4 tsk mild karrypasta eller karry
2 store tomater
2 ½ dl grønsagsbouillon
1 ¼ dl kokosmælk
2 store gulerødder
2 spsk (3-4 kviste) frisk koriander eller
persille til garneringen
* Tilberedning
1. Pil og hak løget.
Opvarm olien ved jævn varme i en stor teflonstegegryde.
Steg løget mørt under omrøring ca. 5 min.
Tilsæt sennepsfrøene og steg yderligere 2 min.
Tilsæt karrypasta, rør rundt hele tiden i 1 min.
2. Skyl og tern tomaterne.
Kom tomat, bouillon og kokosmælk i gryden.
Lad det fa et opkog under omrøring.
3. Skrub kartoflerne og del dem i både med skallen på.
Skræl gulerødderne og skær dem i skrå skiver.
Kom kartofler og gulerødder i gryden og bring det i kog.
Skru ned, læg låg på og lad det simre ca. 20 min eller
til kartoflerne er møre.
4. Hæld retten op i en varm serveringsskål.
Garner med skyllede korianderblade eller persille.
Server straks.
Karrygryde med kartofler:
Pr. portion: Energi: Kcal 232 = kj 972
Kulhydrat 31 g Protein 5 g Fedt 10 g (39%) Fibre 5 g
• Jordnøddeolie indeholder enkeltumættede fedtsyrer.
• Tomater er rige på C-vitamin og betakarotin.
Tips:
FORBERED
Gryden kan gøres klar dagen før serveringen.
Køl den færdige gryde ned, dæk til og opbevar den
i køleskabet natten over.
Varm den op på komfuret lige før serveringen.
Grønsagerne skal dækkes helt af saucen for at
blive jævnt gennem kogte. Hvis gryden er stor
i diameter, må du hælde mere bouillon på, så
de dækkes.
Kokosmælk kan man købe på dåse.
Hæld tiloversbleven kokosmælk i en frostboks.
Luk den, mærk den med dato og frys ned.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..