Prøv denne ret, hvis du elsker flødekartofler. Fadet her smager af lidt
mere, fordi vi kommer svampe og hakket persille i. Brug tiden på at hygge dig, mens aftensmaden passer sig selv
i ovnen. Her får du en opskrift på nem mad i fad, hvor du blot skal forberede
råvarerne.
4 personer.
# Ingredienser:
50 g smør
1 kg kartofler
1 kg friske karljohansvampe eller lignende gode, spiselige
(!) rørhatte
150 g parmesanost
1 bundt persille
1 dl vand
salt og peber
*
Sådan laver du Kartoffelfad med svampe
Varm ovnen op til 180 °C.
Smelt smørret og smør et ovnfast fad med en del af det.
Riv osten.
Skyl persillen meget grundigt og hak den.
Skær kartofler og svampe i meget tynde skiver.
Læg kartofler og svampe i lag i fadet.
Drys hvert lag med ost, persille, en lille smule salt og
peber og dryp med lidt smør.
Tilsæt vandet.
Dæk fadet med låg eller lignende og stil det i den 180 °C varme ovn i en time.
Skru op til 225 °C.
Tag låget af fadet, og lad retten brune 10 minutter ved 225 °C.