Kartoffelgullasch er
god, nærende hverdagsmad. Kartoffelgullasch er den perfekte opskrift på
en hovedret til en kold dag. Retten giver en dejlig varme og lækker smag.
Til 4-6 personer.
Tilberedningstid: ca 1½ time. Ikke særlig fryseegnet.
# Ingredienser
100 g bacon
500 g skært oksekød
(inderlår eller tyksteg)
2 store løg
2 tsk paprika edelsüss
salt og peber
1 tsk tørret
basilikum
1 ds (400 g) flåede
tomater
2½ dl bouillon (af terning)
10 mellemstore kartofler
1 dl piskefløde
½ bdt persille
* Fremgangsmåde:
1. Klip bacon i 1 cm
stykker direkte ned i en tykbundet gryde uden yderligere fedtstof.
Steg kødet sprødt
uden at lade det branke.
2. Skær kødet i
terninger. Pil løgene og hak dem groft.
3. Brun kødet i
baconfedtet i gryden.
Tilsæt løgene og
svits dem, til de er gyldne.
4. Drys med paprika,
salt og peber.
Tilsæt tomater med
væde samt bouillon.
Læg låg på og lad
retten snurre ved svag varme i ca 1 time.
5. I mellemtiden
skrælles kartoflerne, som også skæres i terninger.
Læg dem i gryden og
skru op for varmen, så retten småkoger.
6. Når kartoflerne
er klar (men endelig ikke kogt ud), tilsættes fløden.
Smag retten til.
Paprikasmagen skal
være mild.
Drys med hakket
persille.
7. Til denne ret
gives kun brød.
Kartoffelgullasch er
dejligt som tilbehør til pølser, men der kan også blandes pølser i retten.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler og med Pølser
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.