Kikærtegryde er en
god middagsret, som kan serveres med kogt eller røget skinke, hvis middagen
ikke skal være med grønsager alene.
Til 4 personer. Tilberedning:
20 min. Iblødsætningstid: 8-10 timer. Kogetid: 2 timer. Fryseegnet
# Ingredienser
4 dl kikærter (fås i
helsekostforretninger og i større supermarkeder)
1 liter suppe eller
bouillon (evt. af terning)
1 løg
2 hele nelliker
2 fed hvidløg
1 kvist timian
1 laurbærblad
3 porrer
300 g grønne bønner
1 dåse flåede tomater
salt, peber
1 bdt persille
* Tilberedning
1. Skyl kikærterne i
koldt vand og læg dem i blød i 1 liter koldt vand tilsat 2 tsk salt.
Lad dem ligge i blød
8-10 timer.
2. Hæld
iblødsætningsvandet fra kikærterne og kom dem i en gryde.
Hæld suppen eller
bouillonen på og bring det i kog.
3. Sæt de hele
nelliker i det pillede løg og kom det i gryden sammen med knuste hvidløgsfed,
timian og laurbærblad.
Lad det koge ved svag
varme i ca 2 timer.
4. Skyl imens
porrerne og skær dem i 3 cm tykke skiver.
Kom dem i gryden
sammen med bønnerne og de flåede tomater med væde.
5. Lad det koge
endnu 10 min.
Smag retten til med salt og peber.
6. Drys med rigeligt
hakket persille ved serveringen.
Groft brød serveres
til.
Kogt eller røget
skinke kan serveres til, hvis retten ikke skal være en helt vegetarisk ret.
Variation:
Erstat kikærterne
med tilsvarende mængde hvide bønner. Sæt de hvide bønner i blød i koldt vand og
kog dem ligesom kikærterne.
Se også de andre gode opskrifter med grønsager HER
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.