Her er den bedste opskrift på knudekål, der også kaldes for glaskål. Den gode knudekål har en meget fin smag. De mange sorter af rodfrugter og kål
er velegnede i gryderetter, hvor man ønsker et billigt fyld.
Tilberedningstid: 35 min. Til 1 portion: kan udvides til
flere.
# Ingredienser
150 g knudekål
½ spsk smør
25 g bacon eller røget flæsk
1 wienerpølser
1 lille løg
1 forårsløg
½ glas champignon
¾ dl
hvidvin
1¼ dl
bouillon
½ dl cremefraiche
salt og friskkværnet peber
sukker
1-2 dråber engelsk sauce
1 knsp reven muskat
Maizena
friske citronmelisseblade
* Tilberedning
Skær knudekålen i små strimler og blancher dem ca. 5 min.
Lad dem dryppe af.
Smelt smørret i en gryde.
Skær bacon i terninger og rist dem i det varme fedtstof.
Skær wienerpølserne i tynde skiver, kom dem i gryden og
svits dem sammen med baconen.
Pil løget og hak det fint.
Gør forårsløgene i stand og skær dem i tynde strimler.
Kom løg og forårsløg i gryden sammen med knudekålen.
Kom de afdryppede champignoner ved, kog af med hvidvin og
spæd med bouillon.
Lad retten simre 10 min. ved jævn varme.
Rør cremefraiche i og smag til med salt, peber, evt. sukker,
engelsk sauce og reven muskat.
Rør lidt maizena ud i koldt vand, kom det i og jævn retten.
Serveres drysset med finthakkede citronmelisseblade.
Knudekål kaldes også for glaskål. Den er helt speciel, da
det er den opsvulmede stængel, der spises. Der findes både hvide og violette
sorter, som dog alle er hvidlige inde i knuden. Der er meget forskel på
størrelsen af de forskellige sorter.
Læs om knudekål
Se de bedste opskrifter med Mad til 1
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad på 30 min eller
Børnekokke.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.