Pølsegryde - hurtigt
og godt. Kogte nudler og fine ærter er et helt rigtigt tilbehør til den
krydrede pølsegryde. Men brød og salat går også fint.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca ½ time. Fryseegnet.
# Ingredienser
300 g kogt kødpølse
4 løg
2 fed hvidløg
2 stilke blegselleri
25 g smør/margarine
1 ds (400 g) flåede
tomater
1 ds (70 g) tomatpuré
1;2-1 spsk
chilisauce
salt, paprika edelsüss
* Fremgangsmåde
1. Pil løgene og hak
dem groft.
Skær blegsellerien i skiver.
2. Svits løg og
selleri i fedtstoffet i en gryde, til løgene er klare.
3. Pres
hvidløgsfeddene over.
Tilsæt tomater med
væde, tomatpuré samt salt og peber.
Lad det snurre under
låg i 10 min.
4. Skær pølsen i
terninger, der kommes i gryden og varmes igennem.
5. Smag retten til
med chilisauce, salt og paprika.
Server med nudler og
smørdampede ærter.
Tips: De fleste pølser egner sig fint som kødfyld i
gryderetter, men prøv selv at eksperimentere med spændende pølser.
Pølser er mange
ting, og vi har alle vores favoritter. Desværre er mange almindelige pølser
uden særpræg og det kan ofte være svært at få en god smag frem i en gryderet.
Prøv at købe spanske, italienske eller polske pølser. De er som regel
kraftigere krydret end danske, og giver en interessant smag i gryderetten. Men
pas på med saltet. Disse udenlandske pølser er tit meget salte, så der skal
ikke så meget krydderi i retten.