Krydderier og
krydderurter giver fin smag til det lidt ferske kyllingekød. Perle løg og herbes
de Provence gør denne gryderet til noget specielt.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 50 min. Fryseegnet.
# Ingredienser
1 kylling, 12-1500 g
salt og peber
30 g smør/margarine
eller
3 spsk olie
1 tsk herbes de
Provence
3 fed hvidløg
4 modne tomater
2-3 dl hvidvin eller 2-3 dl bouillon
2 dl piskefløde
1 lille glas syltede
perleløg
1 spsk maizenamel
* Fremgangsmåde:
1. Del kyllingen i
mindre stykker, der drysses med salt og peber.
2. Brun kødet i smør
i en tykbundet gryde.
Pres
hvidløgsfeddene, drys med herbes de Provence.
3. Hæld kogende vand
over tomaterne.
Lad dem stå et par
minutter.
Flå dem og skær dem i mindre stykker, der kommes i gryden.
4. Tilsæt hvidvinen.
Læg låg på og lad
retten snurre i ca ½ time, til kødet er mørt.
5. Kom løgene i
gryden sammen med fløden.
Lad det småkage i
5-10 min.
Smag retten til.
Eventuelt kan den
jævnes med maizenamel, der er udrørt i lidt vand.
6. Server bondebrød
til.