De fleste pølser
egner sig fint som kødfyld i gryderetter, men prøv selv at eksperimentere med
spændende pølser.
Til 4-5 personer.
Tilberedningstid: ca 40 min. Fryseegnet.
# Ingredienser
600 g medisterpølse
8-10 kartofler
2 løg
2 gulerødder
salt og peber
2 bdt persille
1 laurbærblad
1 kvist timian
4 dl bouillon (af
terning)
* Fremgangsmåde
1. Rens grønsagerne
og skær dem i terninger.
Læg dem lagvis i en
gryde.
Imellem lagene
drysses med hakket persille, timian, det smuldrede laurbærblad samt salt og
peber.
Spæd med bouillon,
så det dækker.
2. Lad grønsagerne
koge næsten møre.
Læg den rå
medisterpølse øverst i gryden og tilsæt evt. lidt mere bouillon.
Lad pølsen simre
med, til den er kogt.
3. Tag pølsen op,
skær den i tykke skiver, der lægges tilbage i gryden.
4. Drys med hakket
persille.
Server rugbrød og
sennep til.
Tips: Pølser
er mange ting, og vi har alle vores favoritter. Desværre er mange almindelige
pølser uden særpræg og det kan ofte være svært at få en god smag frem i en gryderet.
Prøv at købe spanske, italienske eller polske pølser. De er som regel
kraftigere krydret end danske, og giver en interessant smag i gryderetten. Men
pas på med saltet. Disse udenlandske pølser er tit meget salte, så der skal
ikke så meget krydderi i retten.