De billige stykker -
bov, klump eller halestykket - er glimrende egnet til gryderetter. De skal
snurre længe, men så får man også en dejlig, kraftig ret med masser af smag. Gryderetten
fra Mexico er fin nok til en gæstemiddag.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 2 timer. Fryseegnet.
# Ingredienser
500 g skært oksekød
2 store løg
4 tomater
2 spsk olie
2 fed hvidløg
1 tsk rosenpaprika
salt og peber
½-1 tsk chilipulver
2½ dl bouillon (af
terning)
1 ds (400 g) hvide bønner
½ bdt persille
* Fremgangsmåde:
1. Skær kødet i
store terninger.
Pil løgene og hak
dem fint.
2. Hæld tomaterne
over med kogende vand og lad dem stå et minut.
Flå dem, tryk kernerne ud og hak tomatkødet groft.
3.Brun kødet på alle
sider i halvdelen af olien i en tykbundet gryde.
Tag det op med en
hulske.
4. Svits løgene i
resten af olien.
Pil hvidløgsfeddene
og pres dem.
5. Læg kødet tilbage
i gryden.
Drys paprika over og rør godt om.
6. Tilsæt tomater og
bouillon, salt og peber og chili.
Læg låg på og lad
retten snurre ca 1½ time.
7. Kom bønnerne i og
varm retten godt igennem.
Smag den til. Den
skal føles stærk på tungen; men man behøver ikke få tårer i øjnene!
8. Hak persillen og
drys den over.
Traditionelt serveres ris til.