Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 30 min. Kogetid: 15-20 min. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Millionbøf, kinesisk
500 g hakket oksekød
1 løg
1 porre
friske bønnespirer
1 lille dåse bambusskud
1,5 dl vand eller bouillon
(tør) sherry
1 spsk kinesisk soja
3-4 spsk olie
salt og peber
*
Sådan laves Millionbøf, kinesisk
1. Pil og hak løget.
Befri porren for rodtrevler, grov top og tørre blade og skyl
den godt i koldt vand.
Skær den i tynde skiver.
Skyl bønnespirerne og lad dem dryppe af.
Hæld væden fra bambusskuddene og skær dem i strimler.
2. Varm olien godt op i en gryde og vend løg og porre heri,
til de er blanke og gyldne.
Tilsæt lidt mere olie, hvis det ser for tørt ud, og kom det
hakkede kød i gryden.
Rør få min., til kødet gryner og har skiftet farve.
3. Kom vand eller bouillon og sherry i gryden, krydr med
salt og peber og lad retten snurre under låg ved svag varme i ca 15 min.
4. Tilsæt bambusskud og soja og varm retten godt igennem.
Vend bønnespirerne i, de tåler kun kort varme, hvis de skal
bevare sprødheden.
Smag retten til og server den rygende varm, gerne direkte
fra gryden.
Tips: Server retten med løse ris.
Risvin kan erstatte sherry, så bliver retten endnu mere
kinesisk.
Fintsnittet kinakål kan erstatte bønnespirer.
Se alle de bedste opskrifter med Millionbøf
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------